Landskrona

 

 

 

Områdesbeskrivning 

I västra Skåne, mellan Helsingborg och Lund ligger Landskrona. Landskrona ligger centralt i Öresundsregionen med 30 minuter via tåg till Malmö, 50 minuter till Köpenhamns flygplats och 15 minuter till Helsingborg. Landskrona har cirka 43.000 invånare och är en växande stad. Landskrona har en lång historia som industristad och varvet har spelat en framträdande roll för stadens utveckling. Näringslivet i Landskrona präglas än idag av industrisektorn. Stadens fotbollslag är Landskrona BoIS. Det finns många möjligheter att utöva sport med rackethall, äventyrsbad, ishall, golfbana, atletklubb, innebandy med mera.  

  • Centrum
  • Väster
  • Öster

Kommunikation

Landskrona har en god infrastruktur med ett välutbyggt vägnät, hamn, bra tåg- och flygförbindelser. Landskrona ligger längs Västkustbanan och har direkta järnvägsförbindelser mellan bland annat Helsingborg, Lund, Malmö, Göteborg och Köpenhamn. Det finns också båttrafikförbindelse med ön Ven, som är belägen mellan Skåne och danska Själland. 

 

Service

Landskrona är en mellanstorstad och erbjuder det mesta med restauranger, caféer, butiker, möjligheter att utöva sporter och möjligheter till att besöka sevärdheter såsom Citadellet. 

 

Utbildning

I Landskrona finns möjlighet att bedriva studier på olika nivåer, allt från förskola till yrkeshögskola. På vilken utbildningsnivå du än befinner dig hittar du en förskola, skola, gymnasium eller vuxenutbildning i Landskrona.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!