Lidingö

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Lidingö kommun eller Lidingö stad är en kommun i Stockholms län som ligger öster om Stockholms kommun och ingår i Storstockholm. Lidingö är en unik skärgårdsstad  med högst andel grönyta av alla Sveriges tätorter. I staden främjas uteliv och att dess invånare och besökare kan uppleva naturen. Här finns 4,8 mil spår längs med havet där man kan promenera, springa och cykla. Varje år arrangeras Lidingöloppet som är världens största terränglopp och seglartävlingen Lidingö runt. På Bosön ligger Sveriges Elitidrottscentrum.

 

Kommunikation

Med tanke på kommunens närhet till Stockholm finns här goda kommunikationer. Gamla och nya Lidingöbron förbinder Lidingö med fastlandet. Till Lidingö går spårvagn som ansluter till tunnelbanan i Stockholm. Inom kommunen går många bussar och hit finns även reguljär båtförbindelse.

 

 

Service

I kommunen finns butiker för shopping och livsmedel, service och restauranger. Här finns även en saluhall och ett bibliotek. I Lidingö finns många vackra miljöer att uppleva och besöka, som Millesgården, konstnären Milles hem och trädgårdsterass. Möjligheterna att utöva idrott är mycket goda, här kan man bland annat utöva racketsporter, bollsporter, friidrott, golf, simning och issporter.  

 

Utbildning

I kommunen finns grundskolor och tre gymnasieskolor. Här finns även vuxenutbildningar som Lidingö Folkhögskola, Bosöns Idrottsfolkhögskola, Nyckelviksskolan som är en konsthantverkskola samt Carl Malmstensskolan som är en möbelsnickarutbildning.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!