Malmö

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Malmö är Sveriges tredje största tätort och är Skånes residensstad. Malmö tillhör Öresundsregionen och är en förbindelsepunkt mellan Sverige och Danmark. Med tåg tar det cirka 30 minuter till Köpenhamn. Staden är rik på utbud av både kultur och nöje. Malmö har länge kallats ”Parkernas stad” och i centrala staden finns 16 parker där man kan utöva utomhusaktiviteter. Runt om i staden finns flera temalekplatser som är uppskattat hos många barn.

 

Malmös näringsliv är starkt med en bred variation. Tidigare har industrin varit en stor del av Malmös näringsliv med bland annat varvsindustrin och Kockums men staden är under förvandling till en kunskapsstad. I staden arrangeras stora evenemang, bland annat Malmöfestivalen som består av gratis konserter, shower, mat och mycket annat. På Malmö Arena arrangeras stora sportevenemang och det populära fotbollslaget Malmö FF har sin hemmaarena på Eleda Stadion. Populära sevärdheter är bland annat Lilla Torg, Malmöhus slott och Turning torso, Sveriges högsta skyskrapa som är ett välkänt landmärke för staden.

 

Kommunikation

I Malmö finns goda kommunikationer. Malmö är en cykelstad och det är enkelt att ta sig runt på cykel till stadens olika delar. Inom staden går även många bussar som också åker till omkringliggande kommuner. Med bil går det att nå Malmö via E6, E20, E22, Riksväg 11 och länsväg 101. Malmö centralstation är en viktig knytpunkt varifrån tåg går till andra delar av landet men härifrån går även en tät trafik till Danmark. Cirka 28 kilometer från centrala Malmö ligger Malmö Airport.

 

Service

Malmö har ett rikt serviceutbud och här finns det du önskar. I centrala Malmö finns ett långt shoppingstråk och i Hyllie ligger det stora köpcentret Emporia. Stadsbiblioteket i Malmö har tilldelats flera priser för sin arkitektur och sitt arbete med kunskap och integration. Vid Ribersborgsstranden ligger Ribersborgs kallbadhus som är populärt. I staden finns även ett brett utbud av restauranger.

 

Utbildning

Malmö har en rad olika förskolor och skolor för både grundskolor och gymnasium. Här finns Malmö Universitet och ett antal folkhögskolor men också närhet till Lunds universitet.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!