Örebro

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Örebro är Sveriges sjunde största tätort. Staden är drygt 700 år gammal och är centralt belägen i Sverige. Här finns sevärdheter som Örebro slott, friluftsmuseet Wadköping och vattentornet Svampen som är stadens mest kända byggnad. Örebro har en vacker natur att upptäcka med ett varierat naturlandskap, där det finns möjlighet till vandring, cykling och paddling. I Örebro finns ett av Sveriges längsta torg, Stortorget, som är 362 meter långt.

Kommunikation

12 kilometer från centrum ligger Örebro Airport. Staden har två järnvägsstationer där Centralstationen är en samlingsplats för kollektivtrafik och taxi. Staden har en utbredd busstrafik där alla linjer går via Örebro slott.

 

Service

I Örebro finns ett brett serviceutbud av shopping, livsmedelsbutiker, restauranger, vårdcentraler, apotek och andra serviceutövare. Söder om Örebro ligger Mariebergs handelsområde där flera större varuhuskedjor är belägna.

 

Utbildning

Örebro har en rad olika förskolor, grundskolor och gymnasieskolor att välja emellan beroende på i vilken stadsdel man bor i. I Örebro finns även yrkesutbildningar och Örebro universitet.

TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!