Stockholm

 

 

 

Områdesbeskrivning 

Stockholm är Sveriges huvudstad och ligger vid Mälarens utlopp i Östersjön. Det är den mest folkrika staden i Norden.

 

I Stockholm finns närhet till natur och hav och cirka 30 000 öar som gör skärgården till en av världens örikaste. Stockholm har ett mycket rikt kultur- och nöjesliv. På Sergels Torg ligger Kulturhuset som är ett av de största kulturinstituten i Sverige. I staden finns tre UNESCO världsarv; Drottningholms slott, Birka och Skogskyrkogården. Högvakten vid slottet är en populär sevärdhet och det finns ett flertal populära museer som bland annat Skansen, Vasamuseet och Tekniska museet. Shoppingutbudet i staden är mycket brett likaså restaurangutbudet. På det centrala varuhuset NK finns de största varumärkena och det finns många andra stora köpcenter i centrum. Staden är viktig för det svenska näringslivet och är landets finansiella centrum. Även turismen är viktig och staden attraherar flest besökare i Sverige. Idrottslivet i staden är välförsett med ett varierat utbud av idrottsanläggningar.

 

Kommunikation

I Stockholm finns mycket goda kommunikationsförbindelser. Kollektivtrafiken består av tåg, buss, tunnelbana, spårvagn och skärgårdsbåtar. Stockholms central är landets största järnvägsknutpunkt och där flera järnvägar korsar. Med tunnelbana nås nästan hela tätorten. Norr om staden ligger Arlanda flygplats och cirka 10 kilometer från centrala staden ligger Bromma flygplats.

 

Service

I Stockholm finns allt du kan tänkas behöva med ett brett utbud av shopping, livsmedelsbutiker, restauranger, vårdcentraler, apotek och andra serviceutövare.

 

Utbildning

I staden finns alla möjligheter till utbildning med en mängd olika förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Möjligheten till vidareutbildning är också bred med folkhögskolor, Stockholms universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Södertörn och Handelshögskolan.

 
TOUCH

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

phone-1

+46 (0) 723 88 84 04

email
peter.eriksson@croisette.se

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!